Feestelijke opening Albapad in Oosterhuizen

Op zaterdag 26 mei vindt in Oosterhuizen de feestelijke opening plaats van het achtste Klompenpad in de gemeente Apeldoorn. Het Albapad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Oosterhuizen. Wandelen langs enk, stuwwal, door bos en een voormalig oerbos. De opening vindt plaats om 14.00 uur in het Dorpshuis, Het Oude Veen 21 in Oosterhuizen. Wethouder Mark Sandmann, Martin Burger van de werkgroep Albapad en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Ingrid Leene en Bertus Reuvekamp zingen het openingslied ‘Het Albapad’. Na de onthulling van het startpaneel kunt u wandelen en proeven van (een deel van) het Klompenpad.

Klompenpaden in de gemeente Apeldoorn

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Dorpsraad Oosterhuizen, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Oosterhuizen is het 108ste Klompenpad. In de gemeente Apeldoorn liggen het Kopermolenpad (Wenum Wiesel), het Loenense Enkenpad (Loenen), het Holhorsterpad (Beemte Broekland), het Uddelermeerpad (Uddel), Plaggenstekerspad (Hoenderloo), Klarenbeeksepad (Klarenbeek) en het in april geopende Ugcheler Markepad. Ook in Beekbergen wordt een Klompenpad ontwikkeld met bewoners. Albapad is mede gefinancierd door de gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dorpsraad Oosterhuizen en de Nationale Postcode Loterij.

Oranje klompjes

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij Eetcafé De Nieuwe Ruysch, camping De Bosrand, camping De Bosgraaf en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranje klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 26 mei ook beschikbaar via de Klompenpaden app.