Opening twee Klompenpaden in Hattem

Op vrijdag 11 december vindt in Hattem de feestelijke opening plaats van maar liefst twee nieuwe Klompenpaden: het Assenradepad en het Hoenwaardsepad. De opening van het Assenradepad vindt plaats om 12.30 uur met een wandeling vanaf Jachthaven IJsseldelta Marina in Hattem naar Herberg Molecaten. Bij de herberg is een inloop met koffie en thee om 13.30 uur en aansluitend de onthulling van het startpaneel door wethouder Doret Tigchelaar en directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. De opening van het Hoenwaardsepad vindt plaats om 14.45 uur met koffie en thee bij Vadesto Outdoor Adventure in Hattem.
Daarna onthult de wethouder het startpaneel van het Hoenwaardsepad. Circus Klomp geeft vervolgens een leuke circusact voor jong en oud. Daarna volgt een wandeling van anderhalf uur over een deel van het Klompenpad. Kijk hier voor het volledige programma.

Het Assenradepad is een rondwandeling over een oud spoortracé, een polder, bos en een landgoed. Het Hoenwaardsepad is een rondwandeling over een jaagpad, heide, een landgoed, langs een watermolen en een sprengenbeek. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, a.s.r., gemeente Hattem, Waterschap Vallei en Veluwe en ProRail is het gelukt het Assenradepad en het Hoenwaardsepad te ontwikkelen. Het Hoenwaardsepad sluit aan op het Paddenpad. De financiering van het 83ste en het 84ste Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, gemeente Hattem, Regio Noord Veluwe, Waterschap Vallei en Veluwe, ProRail, Herberg Molecaten, Jachthaven IJsseldelta Marina, Vadesto Outdoor Adventure, Pastoraal centrum de Hezenberg en de Nationale Postcode Loterij.

Gastenboek

  1. Zondag 13 december de Assenraderoute gedaan.
    Prachtig gemaakt. Veel modder onderweg, chocomelk en een mooi doorsteekje bij De Wrange. Bedankt voor deze vriendelijke gastvrijheid dat we over uw terrein mogen lopen.

  2. Jammer de in het nieuws bericht genoemde openingstijd (assenradepad ) 12.30 klopte niet met de werkelijkheid , was rond die tijd aanwezig maar er was niets te doen ben toen naar de startplaats van het hoenwaardsepad gereden en toen te voet terug naar het startpunt van het assenradepad en was toen net op tijd voor de opening

Reageren is niet meer mogelijk.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.