Opening twee nieuwe Klompenpaden op 15 september

Vrijdag 15 september 2023 wordt een echt klompenpadfeest. Dan gaan we maar liefst twee nieuwe Klompenpaden openen. In Pannerden wordt het Pannerdensche Waardpad geopend. In Hattem wordt een Klompenpad KIDS geopend: het Assenradepad KIDS voor de jonge klompenpadwandelaar. Ga mee met de baron op ontdekking op landgoed Molecaten. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

 

Pannerdensche Waardpad

Wethouder Arthur Boone van de gemeente Zevenaar, oud-wethouder Jos Lamers van voormalige gemeente Rijnwaarden en projectleider Erik van Eek van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Zaal De Dijk aan de Kerkstraat 6 in Pannerden. Mondharmonicaorkest De Liemers zorgt voor de muziek. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. De wandeling wordt afgesloten met een toost.

Het Pannerdensche Waardpad is een wandelroute van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Pannerden. De wandeling start aan de parkeerplaats Groene Rivier Pannerden naast de Veerdam en leidt de wandelaar door de uiterwaarden, over oude dijken en schouwpaden waar grote landbouwpercelen en ruige natuurterreinen elkaar ontmoeten. Er zijn verschillende overstaproutes naar andere Klompenpaden, zoals het Husloapad, Kandiapad en Rijnstrangenpad. Het Pannerdensche Waardpad is het 152ste Klompenpad en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zevenaar.

Vrijwilligers gezocht

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. De initiatiefnemers van het Pannerdensche Waardpad zijn op zoek naar enkele vrijwilligers die hierbij willen helpen. Hiervoor kunnen geïnteresseerden vrijblijvend komen luisteren naar de startavond van het beheer op woensdag 27 september om 19.30 uur bij Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk 42.
Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Zevenaar en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.

Assenradepad KIDS

Speciaal voor kinderen is er een nieuw Klompenpad op Landgoed Molecaten in Hattem. Zij kunnen op ontdekkingstocht naar dieren en gave opdrachten uitvoeren. De baron neemt je mee op ontdekkingsmissie over zijn landgoed en vertelt over de omgeving. Ga je mee? De drie kilometer lange route begint bij herberg Molecaten, Molecaten 7 in Hattem. Vrijdag 15 september om 14.00 uur is hier de feestelijke opening van het Assenradepad KIDS. Wethouder Margriet Brouwer verricht de opening in bijzijn van vrijwilligers, kinderen en grondeigenaren.

Op ontdekking met de baron

Een groep enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Hattem ontwikkelde de wandelroute voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Een Klompenpad KIDS loopt over het landgoed en laat kinderen kennismaken met het landgoed en de dieren die er leven. De route volgt deels het Assenradepad en het Hoenwaardsepad over landgoed Molecaten. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze op zoek naar diersporen en waterdieren in de beek en leren vogels herkennen. Ze ontdekken met de baron van het landgoed de geschiedenis van Hattem zoals de watermolen, de spieker en de oude Mariaboom. De route heeft allerlei natuurlijke speelelementen, zoals een blotevoetenpad en een heuse schandpaal. Durf jij je hoofd erin te steken voor een leuke foto? Alle zintuigen worden onderweg geprikkeld!

Het Assenradepad KIDS is het 153ste Klompenpad en het vierde Klompenpad KIDS in Gelderland.

KIDS-doeboekje en app

Extra leuk wordt de route met een speciaal KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten. Het doeboekje is vanaf 15 september te downloaden op deze website. Op deze website en de app vind je ook de verkooppunten van het gedrukte doeboekje. De route is gemarkeerd met oranje bordjes en er zijn infobordjes onderweg. Honden zijn verboden want de route loopt over particuliere gronden.

Het Assenradepad KIDS is een wens van bewoners uit Hattem. Hier loopt ook al het Klompenpad Assenradepad. Onder begeleiding van SLG hebben vrijwilligers de route ontwikkeld. Deze klompenpadwerkgroep loopt de route na en controleert bordjes en speelaanleidingen.

Klompenpad Assenradepad KIDS is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Hattem, Waterschap Vallei en Veluwe, ASR verzekeringen en de Nationale Postcode Loterij.