Pannerdensche Waardpad feestelijk geopend

Het Pannerdensche Waardpad in Pannerden is feestelijk geopend op 15 september. Het zonnetje scheen en de sfeer was uitstekend. Wethouder Arthur Boone van de gemeente Zevenaar en oud-wethouder Jos Lamers van voormalige gemeente Rijnwaarden hebben het startpaneel onthuld. Voorafgaand was er een bijeenkomst met vrijwilligers en deelnemende grondeigenaren in Zaal de Dijk in Pannerden. Zij werden bedankt voor hun inzet en ontvingen een vogelhuisje in de vorm van een klomp. Daarna volgde een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Ook kon er meegereden worden in een huifkar. De opening werd afgesloten met een toost. Mondharmonicaorkest De Liemers zorgde voor de muziek.

Wandelen door uiterwaarden, schouwpaden en ruigte

Het Pannerdensche Waardpad is een wandelroute van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Pannerden. De wandeling start aan de parkeerplaats Groene Rivier Pannerden naast de Veerdam en leidt de wandelaar door de uiterwaarden, over oude dijken en schouwpaden waar grote landbouwpercelen en ruige natuurterreinen elkaar ontmoeten. Er zijn verschillende overstaproutes naar andere Klompenpaden, zoals het Husloapad, Kandiapad en Rijnstrangenpad. Het Pannerdensche Waardpad is het 152ste Klompenpad en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zevenaar.

Download de gratis folder op de website of download de route met extra info in de Klompenpaden app.

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. De initiatiefnemers van het Pannerdensche Waardpad zijn op zoek naar enkele vrijwilligers die hierbij willen helpen. Hiervoor kunnen geïnteresseerden vrijblijvend komen luisteren naar de startavond van het beheer op woensdag 27 september om 19.30 uur bij Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk 42.

Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Zevenaar en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.