Assenradepad KIDS in Hattem geopend

Moddervoeten en vrolijke kindergezichten in het bos. Vrijdag 15 september was de feestelijke opening van het Assenradepad KIDS in Hattem. Wethouder Margriet Brouwer verrichtte de opening in bijzijn van vrijwilligers, juf Loes en kinderen van groep 7 van de Van Heemstraschool uit Hattem en grondeigenaren. Speciaal voor kinderen is er een nieuw Klompenpad op Landgoed Molecaten in Hattem. Zij kunnen op ontdekkingstocht naar dieren en gave opdrachten uitvoeren. De baron neemt je mee op ontdekkingsmissie over zijn landgoed en vertelt over de omgeving. Ga je mee? De drie kilometer lange route begint bij herberg Molecaten, Molecaten 7 in Hattem.

Op ontdekking met de baron

Een groep enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Hattem ontwikkelde de wandelroute voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Een Klompenpad KIDS loopt over het landgoed en laat kinderen kennismaken met het landgoed en de dieren die er leven. De route volgt deels het Assenradepad en het Hoenwaardsepad over landgoed Molecaten. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze op zoek naar diersporen en waterdieren in de beek en leren vogels herkennen. Ze ontdekken met de baron van het landgoed de geschiedenis van Hattem zoals de watermolen, de spieker en de oude Mariaboom. De route heeft allerlei natuurlijke speelelementen, zoals een blotevoetenpad en een heuse schandpaal. Durf jij je hoofd erin te steken voor een leuke foto? Alle zintuigen worden onderweg geprikkeld!

KIDS-doeboekje en app

Extra leuk wordt de route met een speciaal KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten. Het doeboekje is hier te downloaden. Daar en in de app vind je ook de verkooppunten van het gedrukte doeboekje. De route is gemarkeerd met oranje bordjes en er zijn infobordjes onderweg. Honden zijn verboden want de route loopt over particuliere gronden.

Het Assenradepad KIDS is een wens van bewoners uit Hattem. Hier loopt ook al het Klompenpad Assenradepad. Onder begeleiding van SLG hebben vrijwilligers de route ontwikkeld. Deze klompenpadwerkgroep loopt de route na en controleert bordjes en speelaanleidingen.

Klompenpad Assenradepad KIDS is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Hattem, Waterschap Vallei en Veluwe, ASR verzekeringen en de Nationale Postcode Loterij.

Foto’s: Julia Everts-Höster