Veel belangstelling voor nieuwe Rjnstrangenpad

Op een zonnige herfstdag en onder enorme belangstelling werd vrijdag 19 oktober het Rijnstrangenpad in Zevenaar geopend.  Zaal Thoen en Thans zat helemaal vol met belangstellenden, die genoten van koffie met een klompenpadgebakje. Wethouder Belinda Elfrink en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) onthulden buiten het startpaneel. Daarna werden alle vrijwilligers en grondeigenaren bedankt voor hun inzet en medewerking. Zij ontvingen een Klompenpaden pin en een vogelhuisje in de vorm van een klomp.

 

RijnstrangenpadHet Rijnstrangenpad is de opvolger van het bestaande wandelpad Gangen door de Rijnstrangen. Eduard Poodt, grondlegger van dit pad, was blij dat het nu een Klompenpad was en feliciteerde Arjan Vriend met het 111de Klompenpad. Zanger en schrijver Paul Mulder imponeerde het publiek met zijn mooie liedjes en voordrachten over de Liemers. Daarna werd een deel van het Klompenpad gewandeld en vertelden vrijwilligers onderweg over het gebied.

Ruig pad

Het Rijnstrangenpad is een rondwandeling van veertien kilometer door het mooie buitengebied van Aerdt, Pannerden en Zevenaar. Wandelen door ruig rivierenlandschap met uiterwaarden en rabatten, over dijken, via twee trekpontjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. Volgens een wandelaar ´een ruig pad´.

Tweede Klompenpad in de gemeente Zevenaar

Het nieuwe Klompenpad in Zevenaar is naast het Rijnweidepad bij Spijk en Tolkamer het tweede Klompenpad in de gemeente Zevenaar. Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Zevenaar en grondeigenaren als Staatsbosbeheer, Stichting Twickel, Vereniging Streekbeheer Rijnstrangen, Waterschap Rijn en IJssel is deze route tot stand gekomen. Het Rijnstrangenpad is mede gefinancierd door de gemeente Zevenaar, Provincie Gelderland, SBNL Natuurfonds en de Nationale Postcode Loterij.