Plaggenstekerspad in Hoenderloo wordt 99ste Klompenpad

We tellen af naar het 100ste Klompenpad! Op zaterdag 13 mei 2017 vindt de feestelijke opening plaats van het 99ste Klompenpad: het Plaggenstekerspad. Het Plaggenstekerspad is een rondwandeling van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Hoenderloo. Wandel over onverharde paden door bos en heide, stuifzand en weilanden en langs kerk en plaggenhut. De opening vindt plaats om 10.15 uur bij Activiteiten Restaurant De Krim, De Krim 4 in Hoenderloo. Wethouder Mark Sandmann, Werner Ludwig van Vereniging Hoenderloo’s Belang en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Muziekvereniging Vooruitgang Is Ons Streven verzorgt een optreden. Na de onthulling van het startpaneel is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Vijfde Klompenpad in Apeldoorn

Vereniging Hoenderloo’s Belang is de initiatiefnemer van dit Klompenpad. Het nieuwe Klompenpad is van begin af aan enthousiast ontvangen door bewoners en horecaondernemers in Hoenderloo. Zij hielpen bij het bedenken van de route, schrijven van teksten tot het uitzetten van de route en het slaan van de bewegwijzeringspalen.
Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer en gemeente Apeldoorn is deze route tot stand gekomen. Dit 99ste Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn, Hoenderloo’s Belang, lokale horeca- en recreatieondernemers en de Nationale Postcode Loterij. Het Plaggenstekerspad is het vijfde Klompenpad in de gemeente Apeldoorn.

Paarse klompjes

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij het startpunt Activiteiten Restaurant De Krim, het opstappunt Landal-Miggelenberg, Broodhuis Lokaliteit, Veluwe camping De Pampel, Veluwe camping ’t Schinkel, Recreatiepark ’t Veluws Hof, Bungalowpark Hoenderloo en VVV’s in de regio.
De route is in beide richtingen gemarkeerd met paarse klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 13 mei ook beschikbaar via de Klompenpaden app.