Zaterdag 20 april is de feestelijke opening van het Klompenpad Hallsekerkepad in Hall. Wethouder Pouwel Inberg van de gemeente Brummen en projectleider Dagmar Kroezen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 10.00 uur in dorpshuis De Wheme, Dorpsstraat 37 in Hall. Inloop vanaf 09.45 uur met koffie/thee. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Het Hallsekerkepad is een wandelroute van vijftien kilometer door het mooie buitengebied van Hall. De wandeling start bij de Ludgeruskerk in Hall en leidt de wandelaar over het oude landgoed Leusveld, door weilanden en langs typerende steilranden. De wandelaar kan ook op de route stappen bij uitspanning De Vroolijke Frans en kasteel De Engelenburg in Brummen.
Er is een overstaproute naar het Eertbeeckse Beekpad en het Leuvenschepad. Het Hallsekerkepad is het 158ste Klompenpad en het derde Klompenpad in de gemeente Brummen.
Vrijwilligers en financiers
Samen met vrijwilligers van de padenwerkgroep Hall en met medewerking van grondeigenaren en Dorpsraad Eerbeek-Hall, Routebureau Veluwe is het gelukt om Rondje Hall en Leusveld Wandeling te combineren tot één Klompenpad: het Hallsekerkepad. Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is.
Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Brummen, Dorpsraad Eerbeek-Hall, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.
Folder en app
De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. De folder met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij De Vroolijke Frans en VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren. Daarom geldt de regel dat alleen honden aan de lijn zijn toegestaan in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 20 april ook beschikbaar via de Klompenpaden-app.
Meer informatie en Klompenpaden steunen
Kijk vanaf 20 april voor meer informatie en een downloadbare folder op deze website of op Facebook en Instagram. Wandelen over de Klompenpaden is gratis. Wil je wat terugdoen en de vrijwilligers bij het onderhoud van de Klompenpaden steunen? Op de Klompenpadenwebsite kun je een donatie doen: geef een Tikkie voor Klompenpaden!
Foto’s: Wim Ellenbroek en SLG