Denk mee over een nieuw Klompenpad in de omgeving van Wageningen

Helaas kan de startavond Klompenpad Wageningen op donderdag 15 februari wegens meerdere ziektegevallen niet doorgaan.
Een nieuwe datum voor de startavond wordt binnenkort bekend gemaakt.

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Wageningen? Kom dan naar de startavond op donderdag 15 februari 2024. Deze route richt zich op de zuidkant van Wageningen, waaronder de uiterwaarden, de dijk en de Nude.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Wageningen willen samen met bewoners en partijen in dit gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Aanmelden startavond

Alle bewoners van Wageningen zijn van harte welkom om meer te horen over het nieuw te ontwikkelen Klompenpad. Wil je deelnemen aan deze informatieavond? Dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op de website van slgelderland.nl.

Netwerk van Klompenpaden in Wageningen

Het nieuwe Klompenpad in de uiterwaarden van Wageningen wordt het vierde Klompenpad in de gemeente Wageningen. Het Klompenpad zal indien mogelijk worden aangesloten op het Nudepad en het Wageningse Engpad. Via overstappunten zijn de Klompenpaden met elkaar te combineren waardoor een netwerk van Klompenpaden in de gemeente Wageningen kan ontstaan.
Het Klompenpad wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Wageningen, de provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 15 februari wordt het project toegelicht door SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.