Derde seizoen Klaas op Klompen

Vanaf zondag 7 januari start de 12-delige serie Klaas op Klompen, seizoen 3 alweer. De nieuwe reeks is te zien bij Omroep Gelderland. Ook in het nieuwe seizoen wandelt presentator Klaas Drupsteen weer vol verwondering door bossen, over drassige paadjes van boerenerven en langs klaterende beekjes. Onderweg gaat hij in gesprek met voorbijgangers en klompenpadvrijwilligers. Kijken dus!

 

Hiensepad

In de eerste aflevering wandelt Klaas Drupsteen het Hiensepad bij Dodewaard in de gemeente Neder-Betuwe. Over dijken, uiterwaarden en door boomgaarden. Hij spreekt onder andere met een oud-medewerker van de kerncentrale van Dodewaard en pauzeert op een bankje speciaal voor de klompenpadwandelaar in de achtertuin van Nel. Bekijk de aflevering.

Succes

In 2022 is Omroep Gelderland gestart met een serie van 6 afleveringen over Klaas op Klompen. Vanwege het succes zijn in 2023 opnieuw 9 afleveringen gemaakt. Nu dus het derde seizoen  met maar liefst twaalf nieuwe afleveringen in 2024, wekelijks te zien op Omroep Gelderland.
Het programma scoorde hoge ogen bij het kijkerspubliek en werd opgepakt door Omroep Max waar alle aflevering te zien waren als deel van de serie Noord-Zuid-Oost-West waarin documentaires van regionale omroepen worden uitgezonden.

Uitzendschema 2024

Klaas op Klompen is iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist.

De volgende Klompenpaden komen in 2024 aan bod:

Afl. 1 – 7 januari: Hiensepad in Dodewaard
Afl. 2 – 14 januari: Posterpad in Bussloo
Afl. 3 – 21 januari: Schaarsbergenpad in Arnhem
Afl. 4 – 28 januari: Doddendaelpad in Beuningen
Afl. 5 – 4 februari: Bruilschepad in Ruurlo
Afl. 6 – 11 februari: Halostapad in Aalst
Afl. 7 – 18 februari: Klompenmakerspad in Oene
Afl. 8 – 25 februari: Braakhekke Bultenpad in Harfsen
Afl. 9 – 3 maart: Paradijspad in Barneveld

Afl. 10, 11 en 12 zijn: Loenense Enkenpad in Loenen, Eekterpad in Oosterwolde en Rijnstrangenpad in Zevenaar (volgorde nog niet bekend)