Klompenpad Oranjeveldpad in Apeldoorn is geopend

Onder grote belangstelling is zaterdag 16 december het 157ste Klompenpad feestelijk geopend: het Oranjeveldpad in Apeldoorn. De opening vond plaats bij het opstappunt bij verzorgingstehuis Casa Bonita.

Wethouder Marco Wenzkowski van de gemeente Apeldoorn onthulde het combi-startpaneel Kopermolenpad-Oranjeveldpad in de kantine van het verzorgingstehuis. Het startpaneel zal later nog worden vervangen. De onthulling vond plaats in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. Midwinterhoornblazers zorgden voor de muzikale omlijsting. Daarna volgde een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Mooie buitengebied van Wenum Wiesel

Het Oranjeveldpad is een rondwandeling van veertien kilometer door het prachtige buitengebied van Wenum Wiesel. Wandelen langs oude waterwegen en een voormalig snelweg- en spoorwegtracé. Er is een overstaproute naar het Holhorsterpad en het Kopermolenpad. Het Oranjeveldpad is het 157ste Klompenpad en alweer het tiende Klompenpad in de gemeente Apeldoorn.

Financiers

Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Apeldoorn, Dorpsraad Wenum Wiesel en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen.

Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Folder en app

Het Oranjeveldpad is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij CODA/VVV Apeldoorn en het startpunt De Wenumse Molen. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk hier voor meer informatie en een downloadbare folder.