Drie nieuwe Klompenpaden

In Gelderland worden eind september drie nieuwe Klompenpaden geopend: het Klarenbeeksepad in Klarenbeek, het Elsvoorderpad in Veessen en Vorchten en het Achterwooldsepad in Winterswijk-Woold. Samen goed voor 42 kilometer wandelplezier in het boerenland. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Klarenbeeksepad op 23 september
Ten eerste vindt op zaterdag 23 september de feestelijke opening plaats van het 102de Klompenpad: het Klarenbeeksepad. Het Klarenbeeksepad is een rondwandeling van dertien kilometer door het mooie buitengebied van Klarenbeek. Wandel door bos en weiland, over landgoederen en langs beken. De opening vindt plaats om 10.00 uur in Restaurant Pijnappel, Hoofdweg 55 in Klarenbeek. Wethouder Sandmann (Apeldoorn) en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Na de onthulling van het startpaneel en een optreden van Circus Klomp is er gelegenheid tot het wandelen van (een deel van) het Klompenpad. Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met werkgroep Dorpsverfraaiing van Klarenbeeks Belang, vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, Natuurmonumenten, Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeenten Apeldoorn en Voorst is deze route tot stand gekomen. Dit Klompenpad is mede gefinancierd door de gemeenten Apeldoorn en Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe, Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.

Elsvoorderpad op 29 september
Op vrijdag 29 september 2017 wordt het vierde Klompenpad in de gemeente Heerde geopend, naast het Paddenpad, Horsthoekerpad en Vosbergenpad. Het Elsvoorderpad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Veessen en Vorchten. Wandel door weilanden, langs de IJssel, over nieuwe dijken en langs IJsselhoeven, kerk en terpen. De opening vindt plaats om 14.00 uur in Restaurant De IJsselhoeve, IJsseldijk 46 in Veessen. Wethouder Meijer en directeur-bestuurder Arjan Vriend van SLG verrichten de opening. De streektaalmuzikanten Ton van de Vosse en Bertus van Essen treden op. Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer, Agrarische Natuurvereniging VIJZ en andere partijen uit de streek is deze route tot stand gekomen. Dit Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe, Provincie Gelderland, Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld en de Nationale Postcode Loterij.

Achterwooldsepad op 30 september
Dan vindt op zaterdag 30 september de feestelijke opening plaats van het Achterwooldsepad. Het Achterwooldsepad is een rondwandeling van tien kilometer, en te verlengen tot achttien kilometer, door het prachtige gebied van de buurtschap Woold in Winterswijk. Wandelen over zandwegen, door bossen en het oude, kleinschalige hoevenlandschap, langs historische boerderijen en door de meer rationele kavels met rechte wegen in het zuidelijke deel.De opening vindt plaats om 10.30 uur bij het startpunt camping en geitenkaasboerderij De Brömmels, Meerdinkweg 5 in Winterswijk-Woold. Wethouder Gert-Jan te Gronde van de gemeente Winterswijk, voorzitter Raymond Meekes van het Woolds Belang en directeur-bestuurder Arjan Vriend van SLG verrichten de opening. Na de onthulling van het startpaneel is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) het Klompenpad. Afsluitend is er een drankje met proeverijtje van geitenkaas en muziek van Harmonicagroep Acinom. De route is tot stand gekomen in een samenspel tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland, de gemeente Winterswijk, Woolds Belang, grondeigenaren en een groep van vrijwilligers uit Winterswijk-Woold. Dit Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Winterswijk, Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.