Eerste Klompenpad in gemeente Lochem feestelijk geopend

De opening op zaterdag 19 maart van het Laorns Enkenpad in Laren was een daverend succes met mooi wandelweer en een grote opkomst van vele vrijwilligers, de grondeigenaren en andere genodigden en belangstellenden. Het is het eerste Klompenpad in de gemeente Lochem. De onthulling van het opstappaneel bij De Haarbroekse Vijvertuin vond plaats met gedeputeerde Peter van ’t Hoog van de provincie Gelderland, de wethouders Eric-Jan de Haan en Henk van Zeijts van de gemeente Lochem, voorzitter Richard Buitink van Wakker Laorne en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

 

Buitengebied van Laren

Het Laorns Enkenpad is een rondwandeling van 15 kilometer door het prachtige buitengebied van Laren. De route loopt via akkers en weilanden, over en langs eeuwenoude enken, langs beken en via landgoederen. De route is te verlengen met 9 kilometer.

Lovende woorden

Samen met enthousiaste vrijwilligers en in nauwe samenwerking met dorpsorganisatie Wakker Laorne, Waterschap Rijn en IJssel en met medewerking van maar liefst twintig grondeigenaren is het gelukt het Laorns Enkenpad binnen een jaar te ontwikkelen. Veel lovende woorden waren er daarom ook vanuit de wethouders De Haan en van Zeijts en ook van gedeputeerde Peter van ’t Hoog. SLG heeft het proces begeleid. Directeur-bestuurder Arjan Vriend en projectleider Erik van Eek van SLG waren bijzonder verrast en verheugd met de discipline en snelheid waarmee dorpsgemeenschap Laren dit pad heeft weten te realiseren en waarmee het zeer prettig samenwerken was. Kortom “Laorne” en de gemeente Lochem kunnen trots zijn op deze supermooie wandelroute.

Klompenpadwerkgroep

Het Laorns Enkenpad is het 138ste Klompenpad en het 104de pad in Gelderland. Het Klompenpad wordt onderhouden door vrijwilligers die de route nalopen, bordjes vervangen en schoon houden. SLG ondersteunt de werkgroep met onderhoudsgereedschap en materialen.

Blauwe klompjes

Het Laorns Enkenpad is gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij Grand Café Bistro-rant ’t Langenbaergh, Postagentschap Plus Beuzel en bij de VVV’s in de regio.

Dit Klompenpad is financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lochem, Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.