Eldensche Veldpad onder grote belangstelling geopend

Buiten was het guur maar binnen in de ‘schuur’ van Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld was het warm en vol met vrijwilligers, bewoners, wandelaars en andere belangstellenden. Onder grote belangstelling is afgelopen vrijdag het Eldensche Veldpad in Elden geopend. Wethouder Bob Roelofs van de gemeente Arnhem was trots op het tweede Klompenpad in zijn gemeente en bedankte alle vrijwilligers en grondeigenaren, die een klompenpadvogelhuisje kregen. Na de onthulling van het klompenpadpaneel werd er samen gewandeld over een deel van het Klompenpad door Meinerswijk.

 

Wandelen langs Romeins verleden en struinen door uiterwaarden

Tijdens de opening was er ook veel aandacht voor de rijke geschiedenis van Elden en werd er stil gestaan op de plek van een Romeinse kazerne in Meinerswijk. Het Eldensche Veldpad is een rondwandeling van vijftien kilometer door het buitengebied van Elden en Arnhem. De wandeling voert vanaf startpunt de Brink in Elden langs kolken, boomgaarden, de rivier en de uiterwaarden van Meinerswijk en Stadsblokken. Er is een overstaproute naar het Nederrijnsepad langs de rivier.

Folder en app

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Arnhem, Historische Kring Elden en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij.

Kijk voor verkooppunten van de folder op de website. Een digitale folder is  gratis te downloaden. De route van het Eldensche Veldpad met extra informatie is ook te bekijken via de Klompenpaden app.