Opening Klompenpaden in Culemborg en Twello

klompen

Binnenkort wordt ruim dertig kilometer wandelpad door boerenland geopend: het Goilberdingerpad in Culemborg en en het Fliertpad in Twello.

Opening Goilberdingerpad

Op zaterdag 10 september vindt de feestelijke opening plaats van het tweede Klompenpad in de gemeente Culemborg: het Goilberdingerpad. Naast het Kuilenburgerpad is er nu een rondwandeling van vijftien kilometer door het mooie buitengebied van Culemborg. Wandelen door weilanden en uiterwaarden, over natuurvriendelijke oevers, dijken en forten. De opening vindt plaats om 13.00 uur in De Veldkeuken Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40 in Culemborg. Wethouder Joost Reus, dijkgraaf Roelof Bleker en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland verrichten de opening. Theater de Blauwe Schuur verzorgt een optreden in samenwerking met cliënten van zorgboerderij De Witte Schuur. Na de onthulling van het startpaneel, is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) het Klompenpad.

Opening Fliertpad

Dan vindt op woensdag 14 september de feestelijke opening plaats van het vijfde Klompenpad in de gemeente Voorst: het Fliertpad. Een rondwandeling van zestien kilometer door het mooie buitengebied van Twello. Wandelen langs boerenerven, over landgoederen en door het beekdal van de Fliert. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Landgoed de Aze aan de Quabbenburgerweg 11 in Terwolde. Wethouder Arjen Lagerweij en directeur-bestuurder Arjan Vriend van SLG verrichten de opening. Met een optreden van duo ’t Canbesso.

Dus klompen aan, rugzak op en gaan!