Jufferpad

Ontdek het het mooie buitengebied van Renswoude en Veenendaal. Wandelen over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen. Geniet van het afwisselende landschap, de rust en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Jufferpad (16 km)

Startpunt: Fort aan de Buursteeg, Buursteeg, Renswoude

Opstappunt: Station Veenendaal-De Klomp

Openbaar vervoer: Halte Kerkstraat/Kerklaan

Markering: Roze markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Routes combineren: het is mogelijk het Jufferpad te combineren met Breeschoterpad, Daatselaarsepad, Turfvelderpad en Nederwoudsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Welkom voor een overnachting

  Dit mooie wandelpad kronkelt ook over ons land. Mocht u interesse hebben om het lopen van de klompenpaden te combineren met een overnachting, dan kan dat in onze luxe Bed & Breakfast. Van harte welkom op Landgoed Groot Abbelaar in Renswoude.

 2. Onderwerp: Mooi pad

  Vandaag voor de vierde keer dit pad gelopen. Is mooier dan het Daatselaarpad. De bewegwijzering direct na De Dennen is nu perfect. vorige week nog waren er alleen pijltjes op de bordjes op de dijk gezet, nu ook op de paden tussen privé-terreinen palen met bordjes, bravo vrijwilligers.
  Ik heb een alternatieve route gelopen, voor de liefhebbers zal ik die beschijven. Dan niet langs die drukke Arnhemseweg (en lange verharde De Schalm), overigens wel asfalt, maar binnenwegen.
  Als je met de klok meeloopt loop dan de verlenging. Ga over het spoor. Een stukje verder moet je weer over het spoor terug. Doe dat niet, maar loop net voor die tweede overgang linksaf het fietspad op. Dan kom je langs de Emmikhuizerberg, prachtige vergezichten. Ga vervolgens rechtsaf de Zwarte Brug over (spoor Utrecht-Arnhem) en loop de Biesbosserweg in. Ga dan de Woudegge linksaf, dan de Woudegge rechtsaf, dan de Groeperweg linksaf en dan rechts het dijkje op. Dat dijkje loopt naar De Dennen. Het eerste stuk van dat dijkje is het mooiste gedeelte van de lus van het Daatselaarpad. ‘t Is maar dat je het weet, veel succes.

 3. Onderwerp: Prachtig Jufferpad...

  zondagochtend, 18 juni 2017, vanaf 07.00 uur het Jufferpad gelopen. Héérlijk weer eens een écht klompenpad! Grote diversiteit (weilanden, bospaadjes, langs beekjes etc.). Veel vogels gehoord/gezien, reeën, hazen, diverse zwanenparen met jongen, aalscholvers etc.etc. Genoten! We doen dit pad in een ander jaargetijde beslist nog eens over. Complimenten!

 4. Onderwerp: jufferpad

  beste vrijwilligers
  wij vinden jullie klompenpand geweldig dit gebied kennen wij ook van de mooie fietspaden
  veel plezier samen
  Hartelijke Groeten
  vrijwilligers Glindhorsterpad

 5. Onderwerp: Reactie op jufferpad

  Beste Josephine,

  Vervelend dat je route bij Klein Wolfswinkel niet kon vinden. Op dit landgoed en landgoed Wittenoord ontbreken de klompenpadmarkeringen nog. Volgende week gaan we hiermee aan de slag in samenspraak met de eigenaar. Daarna hopen we dat de route nog beter te vinden is.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 6. Onderwerp: jufferpad

  Vandaag deze klompenpad gelopen, helaas is na de Dennen(met de klok mee) erg onduidelijk. Bij het gemaaid pad dient men volgens de aanwijzingsbord van het landgoed Klein Wolfswinkel de geplaatste oranje palen te volgen. Dit pad liep dood, jammer! Het zou toch wel beter zijn om daar ook paaltjes met logo van een klomp plaatsen! Via het Daatselaarsepad heb ik deze wandeling verder afgemaakt.

 7. Onderwerp: Jufferpad

  Gisteren, zondag 12 juni, dit klompenpad gelopen. Wij vonden hem prachtig. Ja, er zit een stukje autoweg bij en je hoort het geluid van de auto’s soms, maar wat een afwisselende wandeling. Kunst langs de route, prima uitkijken, historie (Grebbelinie), mooie weilanden en beekjes, prachtige huizen en mooie tuinen. Onderweg kwamen we veel wandelaars tegen en ook fietsers. Maar iedereen gaf elkaar prima de ruimte en we zijn nog nooit zo vaak begroet door fietsers. Ook de brandnetels waren niet aanwezig, alles was keurig gemaaid. Wat ons betreft een van de mooiere Klompenpaden.

 8. Onderwerp: jufferpad

  vandaag het onderste loopje gebruikt voor ons hardlooprondje. prachtig! veel vogels, flora en variatie in het grasland. let op; wel veel brandnetels dus een lange broek of stok ofzo is slim 😉

 9. Onderwerp: Genoten met ommetjes

  Vandaag het 100e pad gelopen. Lekkere wandeling met verrassende stukjes erin. Paar lastige stukjes. Bij oversteek Barneveldsestraat richting Dennen liepen we fout en na de oversteek vanaf de Dennen linksaf door het bouwland. Maar ach met zo’n mooie wandeling die je kunt starten vanaf je achtertuin zijn dat details.

 10. Onderwerp: Jufferpad

  Vandaag, Tweede Pinksterdag, het Jufferpad gelopen tegen de klok in. Het pad kende vele mooie stukken. Toch viel het ons wat tegen. Een groot deel van de paden wordt ook gebruikt al fietspad. Hier moet je dus goed voor uitkijken. Verder liepen we veel over verharde wegen, soms langs de autoweg en was het geluid van auto’s veel aanwezig.
  Bij het dijkje, een heel mooi stuk!, liepen wij ook verkeerd. Paaltje over het hoofd gezien, denken we. Met behulp van de app weer makkelijk op de route kunnen komen. Een heerlijke lunch genoten bij De Dennen. Het stuk daarna door het gemaaide veld en langs het water was erg mooi.
  Genoten van de wandeling maar was voor ons niet echt een Klompenpad.

 11. Onderwerp: Aanwinst

  Dit nieuwe klompenpad met de klok meegelopen, ondanks dat dit gebied ons heel bekend is, toch nieuwe stukjes gelopen. Op het dijkje na de Dennen, even verkleed gelopen, op de sticker stond geen pijl rechtsaf, dus doorgelopen, bleek nadien toch rechtsaf gemoeten te hebben, door een gemaaid grasveld, daar ook weer even de weg kwijt, advies; plaats hier een paaltje met sticker linksaf, en aan het eind van het grasveld, voor het trappertje paaltje plaatsen rechtsaf, wij liepen volgens ons, door een privétuin, kwamen wel weer op de route, dan is de klompenapp, of brochure wel handig. Ondanks dat, genoten van dit 100 ste pad. Heel fijn dat vrijwilligers dit, voor ons wandelaars, mogelijk maken.

 12. Onderwerp: Jufferpad

  Hallo allemaal,
  Vandaag het Jufferpad gelopen, het is een mooie route met veel afwisseling.
  Doordat we even verkeerd zaten hadden we het geluk om twee ree kalfjes in een droge sloot te zien liggen.
  Nadat je bij de Dennen de weg overgestoken bent kom je op een splitsing van klompenpaden.
  Hier moet je links en dan direct links aanhouden (bordje zat op een paal en was moeilijk te zien) een goed gemaaid t pad inlopen en dat komt bij de beek uit.
  Verder de complimenten voor allen die dit klompenpad mogelijk hebben gemaakt.

 13. Onderwerp: Jufferspad

  Vanmorgen al heel vroeg uit de veren 5.00 uur om mijn 100 e Klompen-pad te wandelen in Renswoude
  een heel mooi afwisselend pad met van alles wat de natuur zo ontzettend mooi maakt
  Dank aan allen die er aan meegewerkt hebben om dit mooie pad aan te leggen in het bijzonder alle overheidsinstanties provincie en gemeente maar ook de vrijwilligers die het gaan onderhouden ook de agrariërs
  waar je over hun terrein mag wandelen bedankt !
  een aanrader

 14. Onderwerp: 100e klompenpad geopend

  Alle paden al gelopen, dus vandaag maar direct dit nieuwe pad gelopen, Gestart bij De Dennen en met de klok mee gelopen. Een nieuw pad tussen al bestaande paden. Daar heb ik niet zulke goede ervaringen mee. Van dit pad van 16 km heb ik ongeveer 5 km (één uur) op bestaande paden gelopen.
  Er zijn wel hele mooie nieuwe stukjes bij, bv laatste stukje naar De Dennen en eerste stuk vanaf De Dennen, parallel aan Daatselaarpad en stukje naar nieuwbouw Beekweide. Maar ook saaie stukken, bv langs achtertuinen nieuwbouw, De Schalm, Arnhemseweg. De verlenging lijkt me bij nat weer erg drassig (nu dus niet).
  Bewegwijzering goed, slechts één opmerking: Als je vrij direct na de start parallel loopt met de dijk (privé terrein) moet je op een gegeven ogenblik weer het dijkje op, maar waar is m.i. niet duidelijk aangegeven.
  Voor mij was het ook nostalgie, ik ben in Renswoude opgegroeid.
  Dit pad krijgt van mij overigens wel een voldoende, Als je alle paden daar kent (Daatselaarpad, Turfvelderpad, Nederwoudsepad, zie de kaart op de site) kun je wel zelf hele mooie wandelroutes / combinaties maken.
  In ieder geval iedereen weer bedankt voor de prettige wandeling. Ik zal vaak terugkomen in Renswoude, de start bij De Dennen is plezierig.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*