Er is weer een nieuw Klompenpad KIDS: het Onderwaterpad!

Woensdag 15 juli is het allernieuwste Klompenpad KIDS geopend: het Onderwaterpad te Schalkwijk. Vrijwilligers, de gemeente Houten, partners en Landschap Erfgoed Utrecht zijn ontzettend blij met het pad. Hopelijk gaan veel gezinnen deze zomer het Onderwaterpad ontdekken! Op de foto is wethouder Hilde de Groot van de gemeente Houten te zien bij het startpaneel.

Wat is er allemaal te ontdekken?
Dit Klompenpad KIDS gaat door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze linie is een verdedigingswerk van 85 kilometer lang. Vroeger kon hier het land onder water worden gezet, vandaar de naam Onderwaterpad. Aan de hand van leuke opdrachten en leerzame informatie kunnen kinderen het gebied goed leren kennen. Er kunnen waterdiertjes gezocht worden, en je kunt er met een pontje naar de overkant!

Samenwerking

Dit nieuwe Klompenpad KIDS is gerealiseerd door een samenwerking tussen vrijwilligers, de gemeente Houten, Fort Honswijk, Lunet aan de Snel, De Stichtse Rijnlanden, Fort WKU, Nationale Postcode Loterij, Vrienden op de Fiets, Reinaerde, Provincie Utrecht, Staatsbosbeheer en Landschap Erfgoed Utrecht. Het Onderwaterpad is het 126e Klompenpad.

Het Onderwaterpad gaat deels langs dezelfde route als het Lint- en Liniepad en het Vuylcoppad.

Praktische informatie

De brochure van dit pad met allerlei informatie en leuke opdrachten voor onderweg is hier te downloaden. De route is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Alle praktische informatie over het Onderwaterpad is hier te vinden.

Kijk ook de leuke video als je meer wilt weten!

 

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.