Feestelijke opening Bruilschepad

Het Bruilschepad, een nieuw Klompenpad nabij Ruurlo, werd begin juli feestelijk geopend. In aanwezigheid van vrijwilligers en deelnemende grondeigenaren werd tijdens een bijeenkomst het startpaneel enthousiast onthuld.

Dit prachtige Klompenpad biedt wandelaars een schilderachtige rondwandeling van elf kilometer door het landelijke gebied rond Ruurlo. De start is bij Boter-, Kaas- en Kampeerboerderij ‘n Ibink. De route leidt u langs de bossen bij Ruurlo, schilderachtige moerassige broeklanden, historische boerderijen in de buurtschappen De Bruil en De Haar, en natuurlijk het indrukwekkende Huize Ruurlo. Met deze opening zijn er in totaal 151 Klompenpaden.

Dus, klaar voor een avontuur in Berkelland? Klompen aan, rugzak op en gaan!

Vrijwilligers en financiers

Met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rijn en IJssel, Staatsbosbeheer, gemeente Berkelland en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Berkelland en de Nationale Postcode Loterij. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. De initiatiefnemers van het Bruilschepad zijn ter versterking van de groep nog op zoek naar enkele vrijwilligers die hierbij willen helpen. Hiervoor kan u contact opnemen met Henk Klein Bluemink via henk.klein.bluemink@gmail.com.

Brochure en app

Voor de route zijn er rode klompjes als markering in beide richtingen. Een brochure met een routebeschrijving en bezienswaardigheden is verkrijgbaar bij de start bij Boter-, Kaas- en Kampeerboerderij ’n Ibink in Ruurlo en bij VVV-kantoren in de omgeving. Houd er rekening mee dat honden niet zijn toegestaan op terreinen van grondeigenaren om verstoring van vee en wild te voorkomen. Waar de route bestaande paden volgt, gelden uiteraard de normale regels. Navigatie en informatie over het landschap en de cultuurhistorie zijn beschikbaar via de Klompenpaden-app. Voor meer informatie en een downloadbare folder kunt u terecht op de pagina van het Bruilschepad.

Foto Huize Ruurlo: Beeldbank Gelderland 

Gastenboek

  1. Prachtig op tv gelderland vanavond; mooie impressie van Klompen pad en Huize Ruurlo Doolhof etc..

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.