Geslaagde opening Wageningse Engpad KIDS

Eindelijk was het zover. De opening van het Klompenpad Wageningse Engpad KIDS op vrijdag 26 juni. Het was stralend weer en er was veel belangstelling: vrijwilligers en vooral veel kinderen van de Montessorischool uit Wageningen en hun leerkrachten. Kinderen van de Montessorischool hebben meegedacht aan de wandelroute. Vooraf ging een kinderadviesraad de opdrachten en spelletjes uitvoerig testen. Finn Hilhorst en Luuk Lubach, woordvoerders van de kinderadviesraad, hadden de eer om het startpaneel aan de Wageningse Eng te onthullen.

 

Wethouder Maud Hulshof van de gemeente Wageningen en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ontvingen nog een donatie voor het Klompenpad van de school. Gewapend met een KIDS Doeboekje met opdrachten over de natuur gingen de kinderen een deel van het Klompenpad lopen. Onderweg was er van alles te doen. Bladeren zoeken voor de Bomenbingo, insecten bekijken onder een loep, sporen zoeken en het Blotevoetenpad. Moe van alle spelletjes en het warme weer konden de kinderen uitrusten op het grote houten Hemelbed met uitzicht op roofvogels in de lucht. Na afloop was er een verkoelend drankje bij het Scoutinggebouw. Een geslaagde opening!

KIDS-doeboekje en app

Wil je ook dit Klompenpad KIDS lopen? Dit Klompenpad is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De route is 4,2 kilometer lang en loopt over de Wageningse Eng en het aangrenzend bos. De route start vanaf de parkeerplaats aan de Zoomweg in Wageningen, bij de hoek met het Heidepark. De route is gemarkeerd met oranje bordjes. Honden zijn verboden want de route loopt over particuliere gronden van de volkstuintjes op de eng. Print het speciale KIDS-Doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten of download de route in de Klompenpaden app. Gedrukte KIDS-doe boekjes zijn ook te koop bij VVV verkooppunt boekhandel Kniphorst.

Het Wageningse Engpad KIDS is een initiatief van SLG in samenwerking met vrijwilligers van de klompenpadwerkgroep en de Montessorischool. De werkgroep loopt de route na en controleert bordjes en spelelementen.

Dit Klompenpad KIDS is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, gemeente Wageningen, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Foto’s: Sandra Tiebosch

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.