Het Cotlandenpad is vernieuwd!

Het Cotlandenpad in Amerongen en Leersum is vernieuwd! Met dank aan de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Streekfonds Utrechtse Heuvelrug, Landgoed Kolland en de vrijwilligers van het pad die de kwaliteitsslag van het pad mede mogelijk gemaakt hebben.

Het Cotlandenpad is in 2007 gerealiseerd en wordt sindsdien fanatiek gelopen. Vele toeristen die recreëren in de streek bewandelen het pad, maar ook eigen buurtbewoners zijn vaak op het pad te vinden. Het pad voert je langs de prachtige uiterwaarden, Kasteel Amerongen, Landgoed Zuylenstein, Landgoed Kolland, over zuwes en boerenerven.

Het pad werd vernieuwd aangezien wandelaars eerst over de drukke Lekdijk liepen. Er is nu een prachtige doorsteek gemaakt over een boerenerf. Bovendien gaat de route sinds de aanpassing langs Kasteel Amerongen op en biedt het prachtig uitzicht op dit bijzondere Huys. Het pad is nu 11,5 km.

Het startpaneel, de kaart, en de app zijn aangepast. Bovendien is er een digitale folder beschikbaar die wandelaars zelf, gratis, kunnen printen en gebruiken. Er zijn meerdere voorzieningen, zoals overstappen en een brug, aangelegd of hersteld. Het pad kan er nu weer jaren tegenaan!

Rugzak op, klompen aan en gaan!

Gastenboek

  1. Beste wandelaars, beste Desiree,

    Het Cotlandenpad is helaas voor onbepaalde tijd gesloten in verband met stormschade na het ongekende noodweer in Leersum op 18 juni. De route is daarom tijdelijk van onze website en app gehaald. Zodra het pad weer geopend kan worden plaatsen we het opnieuw online en komt daarover ook bericht via onze social media.

    Hilde van ’t Klooster
    Team Klompenpaden

  2. Zondag as wil ik het Cotlandenpad gaan lopen. Moet ik rekening houden met afsluitingen ivm Corona?
    Alvast dank, Marein

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.