Klompenpad Bevermeersepad in Angerlo geopend

In Angerlo is afgelopen zaterdag een nieuw Klompenpad geopend. Het Bevermeersepad is een rondwandeling van tien kilometer door het mooie buitengebied van Angerlo. Wandelen langs weteringen, over broekgronden en door het coulissenlandschap. De feestelijke opening vond plaats voor genodigden bij Komdersuut in Angerlo. ‘De band ‘Bernie and the Beavers’ trad op en een houtkunstenaar maakte voor deze gelegenheid een bever uit hout. Vrijwilliger Ilonka Eekhoudt van de klompenpadwerkgroep hield het welkomstwoord. Wethouder Belinda Elfrink van de gemeente Zevenaar en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) bedankten alle vrijwilligers en grondeigenaren. Zij kregen een nestkast in de vorm van een klomp en een Klompenpadenpin. Na de opening kon men op eigen gelegenheid het Klompenpad wandelen.

Bevers

De naam Bevermeer werd al genoemd in de 13e eeuw en lijkt te verwijzen naar een gebied waar bevers leefden. Het is een vanouds waterrijk gebied. Het nieuwe Klompenpad is onder begeleiding van SLG en met medewerking van enthousiaste vrijwilligers, grondeigenaren, Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Zevenaar tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad maakt deel uit van een netwerk van Klompenpaden in Gelderland en Utrecht. Het is het 129ste Klompenpad en het derde Klompenpad in de gemeente Zevenaar naast het Rijnweidepad en het Rijnstrangenpad. De nieuwe wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

Het Bevermeersepad is gemarkeerd met rode klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden zijn onder andere verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Werkgroepbijeenkomst 14 september

De vrijwilligers van het Bevermeersepad gaan de route onderhouden, nalopen en schoonhouden. Zij worden door SLG ondersteund met materialen als gereedschap en bewegwijzeringsbordjes. Vindt u het leuk om de werkgroep te versterken? Maak vrijblijvend kennis op maandagavond 14 september tijdens de eerste werkgroepbijeenkomst. Meld u aan bij Erik van Eek van SLG via e-mail of 06- 50947113.

Foto’s: Ivo Mateman