Het Termatenpad is geopend!

Er is weer een nieuw Klompenpad geopend, en wel een hele bijzondere dit keer! Het Termatenpad bij Leusden is vernoemd naar Frans ter Maten, oud-directeur van Landschap Erfgoed Utrecht. Vrijwilligers, de gemeentes Leusden en Woudenberg, de Provincie Utrecht, partners en Landschap Erfgoed Utrecht zijn ontzettend blij met het Klompenpad. We hopen dat veel mensen het de komende tijd gaan ontdekken!

Wat is er allemaal te ontdekken?
Het Termatenpad loopt door het mooie buitengebied van Leusden en Woudenberg, de plek waar Frans ter Maten is geboren en getogen. Het Klompenpad loopt onder andere langs Landgoed Den Treek, de Woudenbergse Grift en Ridderhofstad Geerestein. Ook doet het pad een aantal plekken van de jeugd van Frans ter Maten aan. Zo ging hij als kind naar het openbare schooltje naast de Bewaarschool en logeerde hij vaak bij zijn opa in Post 43, een oud wachtershuisje.

Via de website en de Klompenpaden app is nog veel meer informatie over het pad, inclusief de digitale folder, beschikbaar. Het Termatenpad is het 131e Klompenpad.

Bekijk ook onze leuke video van het Termatenpad!

Gastenboek

  1. Op 10 november gelopen, een heel afwisselende en mooie wandeling; in Woudenberg ontbreekt een richtingbordje, verder duidelijk aangegeven. Echter als je vanuit het theehuis begint is de wandeling 16km ipv de aangegeven 13km.

  2. Vrijdag 6 november gelopen, met het mooiste wandelweer wat je je kan wensen! Prachtige aanwinst, dit nieuwe Klompenpad, in toevallig mijn eigen regio.
    O.a. vanwege het weer waarschijnlijk, was het druk op de route, fijn natuurlijk dat er veel belangstelling is. Voor wie kan, is een doordeweekse dag wel een goede optie!
    Leuk om te zien dat de naamgever, juist werd geïnterviewd bij het (drukke) startpunt! Kei trotst waarschijnlijk!

  3. Vandaag, 5 november, met een heerlijk herfstzonnetje het Termatenpad met plezier gelopen. Veel variatie, en afwisseling van natuur en cultuur. Onderweg menig wandelaar op dezelfde route gezien ! Dus belangstelling blijkt er zeker uit. Wat ik reuze jammer vind is echter dat er geen aandacht is voor de Grebbelinie en de rijke geschiedenis ervan. Het woord Grebbeliniedijk niet tegengekomen, laat staan een verwijzing naar de qr-codes die onderweg te scannen zijn en vertellen over hetgeen hier gebeurd is…Ook miste ik een verwijzing naar de Bruinenburgersluis, een prachtig oud sluisje waarvan de naam ook verwijst naar een vroegere hofstede ‘Huise Bruinenburg’ in die omgeving! We spraken er toevallig met iemand die ons vertelde hoe de Lunterse Beek daar het Valleikanaal kruist…Ik hoop dat jullie toevoeging van deze informatie gaan overwegen.. Annelie

Reageren is niet meer mogelijk.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.