Eerste internationale Klompenpad in Babberich

Op zaterdag 17 oktober gaat het eerste internationale Klompenpad open. Het Babborgapad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Babberich, waarvan bijna vijf kilometer over Duits grondgebied. Wandelen door een landschap met weilanden, akkers en bos en over smalle smokkelpaadjes. Klompen aan, rugzak op en gaan! Vanwege de coronamaatregelen is er helaas geen feestelijke opening.

 

Babborch

Het Babborgapad is genoemd naar een oude naam van het dorp Babberich namelijk Babborch. Het nieuwe Klompenpad is onder begeleiding van SLG en met medewerking van enthousiaste vrijwilligers, grondeigenaren, de gemeente Zevenaar en Stadt Emmerich tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad sluit aan op het Rijnstrangenpad en maakt deel uit van een netwerk van Klompenpaden in Gelderland en Utrecht. Het is het 130ste Klompenpad en het vierde Klompenpad in de gemeente Zevenaar naast het Rijnweidepad, Rijnstrangenpad en het recent geopende Bevermeersepad. De nieuwe wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

Het Babborgapad is gemarkeerd met groene klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden zijn vanaf 17 oktober onder andere verkrijgbaar bij Coop, Kulturhus De Borg, ’t Centrum, Restaurant De Stempel en VVV’s in de regio. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 17 oktober ook beschikbaar via de Klompenpaden app.