Denk mee over een nieuw Klompenpad in Rekken

Houdt u van wandelen en denkt u graag mee over een wandelroute die het mooiste van Rekken laat zien? Op woensdag 27 maart is de startavond voor het nieuwe Klompenpad in Rekken (gemeente Berkelland). De avond is bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een Klompenpad te ontwikkelen en/of kennis hebben over de cultuurhistorie van het gebied. U bent van harte welkom in Café Rotering aan de Oldenkotseweg 11 in Rekken. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met de jaarvergadering van Belangenvereniging Rekken. Aansluitend vindt om 20.00 uur de startavond over het nieuwe Klompenpad plaats.

Boereneschpad

Het Boereneschpad bij Gelselaar, Noordijk en Geesteren is het eerste Klompenpad in de gemeente Berkelland. Volgens de reacties van wandelaars op www.klompenpaden.nl: “Een prachtig pad” en “Echt boerenlandschap”.

Kansen voor Rekken en omgeving

Klompenpaden maken het platteland toegankelijk en leveren daarmee een stimulans aan de lokale economie. De ontwikkeling van een nieuw Klompenpad vormt een waardevolle aanvulling op het bestaande wandelnetwerk. De paden lopen regelmatig over particuliere erven en gronden waar je normaliter niet kunt komen. Voor de openstelling van hun grond ontvangen agrariërs een vergoeding.

Bewonersavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorische interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor men zich op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.