Leuvenschepad nu nog mooier

Het Leuvenschepad in het buitengebied van Leuvenheim bij Brummen is nu nog mooier dankzij de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Het Leuvenschepad is in 2010 geopend. De route is nu verbeterd, er is minder verharding en nieuw is een extra stukje over landgoed Den Bosch. Afgelopen weekend hebben vrijwilligers van de klompenpadwerkgroep frisse nieuwe routebordjes geplaatst.

“Afwisselend Klompenpad”

Het Leuvenschepad is de veertien kilometer lange wandeling meer dan waard. Het afwisselende landschap door uiterwaarden, over landgoederen, langs imposante landhuizen boeit enorm. Zo meldt een enthousiaste wandelaar: “Het begin is erg nostalgisch langs “het tuinpad van mijn vader” achter het buurthuis. Vergeet niet de extra lus te lopen naar de Gelderse toren, prachtige oprijlaan en mooie plek met de toren. Leuke doorkijkjes naar diverse fraaie landhuizen. Erg afwisselend klompenpad! Dit is een aanrader!”.

Opstappen bij station Brummen

Startpunt van het Leuvenschepad is bij het Buurthuis aan de Arnhemsestraat 117 in Leuvenheim. Ook is er nu een opstappaneel bij station Brummen. De route is te verkorten tot negen kilometer. De route is bewegwijzerd met blauwe klompjes. Van de route is ook een nieuwe folder verkrijgbaar bij Herberg de Luchte in Spankeren, Primera XL in Brummen en VVV’s in de regio.

Download de gewijzigde route op de gratis Klompenpaden app of print de nieuwe kaart vanaf de website.