Nieuw Klompenpad in Winssen

Winssen heeft vanaf vrijdag 12 juni een nieuw Klompenpad: het Ambts- en Rijkspad. Het Ambts- en Rijkspad is een rondwandeling van 15 kilometer en voert u door het prachtige buitengebied van Winssen via de historische dorpsboomgaard, over de dijk, door uiterwaarden, langs poelen en de voormalige grens tussen de Ambten Rijk van Nijmegen en Maas en Waal. De route start bij het Admiraal van Ghentplein, nabij Molenstraat 1 in Winssen. Ook is er een opstappunt bij Camping De Muk in Winssen. Vanwege de coronamaatregelen is er geen officiële opening.

Klompenpaden in de gemeente Beuningen

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers, de gemeente Beuningen, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Dit nieuwe Klompenpad is na het Doddendaelpad het tweede Klompenpad in de gemeente Beuningen. Het Ambts- en Rijkspad is het 122ste Klompenpad. Het Ambts- en Rijkspad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Beuningen en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij de Jumbo Winssen, Camping de Muk en de VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 12 juni ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Foto: Paul van Oss