Vernieuwde Paddenpad met trekpontje geopend

Ondanks de voorspelde regenbuien bleef het droog in Wapenveld tijdens de heropening van het Paddenpad. Het nieuwe startpaneel werd onthuld door wethouder Wolbert Meijer (gemeente Heerde) en Arjan Vriend (directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland). Aansluitend volgde een korte wandeling naar Vrieze’s Erfgoed, waar gedeputeerde Josan Meijers het nieuwe trekveer over het Apeldoorns kanaal officieel in de vaart nam. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

 

 

Nieuw in het Paddenpad

De route van het Paddenpad is aangepast vanwege de nieuwe Hoogwatergeul, die is aangelegd tussen Wapenveld en Veessen. Een prima aanleiding om de route te verbeteren. Het Klompenpad loopt nu over de dijk vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de bruggen en de beschermde natuurzone die er is gecreëerd. In de vogeluitkijkpost kun je bijzondere vogels zien. Ook loopt de route nu over de witte hei van Landgoed Petrea. Een absolute verrijking van de route. De lengte is nu 13 km in plaats van 10. Het startpunt is nu bij Pannenkoekenhuis ’t Mussennest. Dankzij het nieuwe trekpontje kun je nu van het Kloosterbos over het kanaal naar Molen de Vlijt.

Vrijwilligers van het eerste uur

Leuk is dat de ontwikkelaars van het eerste uur ook betrokken zijn bij de nieuwe route. Het Paddenpad wordt nog steeds trouw gecontroleerd en nagelopen door een betrokken driemanschap: Sjaak Bijsterbosch (niet aanwezig omdat hij het Vosbergenpad aan het nalopen was!), Hein van der Mey en Willem Mulder (coördinator). Zij verzetten veel werk dat voor de gemiddelde wandelaar niet altijd zichtbaar is maar al elf jaar gebeurt. Zij werden dan ook door Arjan Vriend hartelijk bedankt en ontvingen een klompenpadnestkast en een Klompenpaden Pin.

Ook alle eigenaren werden bedankt voor hun medewerking om over hun grond te mogen lopen. Tot slot werden ook de financiers bedankt: Provincie Gelderland, Gemeente Heerde, Waterschap Vallei & Veluwe, horecaondernemers ’t Mussennest en Tapperij Teun.