Sprabanenpad feestelijk geopend

Het heeft enkele jaren geduurd, maar eindelijk was het zover. De opening van het nieuwe Klompenpad in Zutphen De Hoven. Onder grote belangstelling is het Sprabanenpad geopend. Wethouder Jasper Bloem op klompen onthulde het startpaneel samen met vrijwilligers van de werkgroep. De vrijwilligers en deelnemende grondeigenaren werden voor hun inzet door Erwin Reinhard van SLG bedankt met een vogelhuisje in de vorm van een klomp en een klompenpaden speldje. Buiten stond een mobiele koffiebar met wat lekkers. Na de opening werd gezamenlijk een korte wandeling gemaakt. Het was een gezellige dag.

 

Wandelen door tuindersdorp

Het Sprabanenpad is een wandelroute van vijftien kilometer door het mooie buitengebied van tuindersdorp De Hoven, ten zuiden van Zutphen. De wandeling start bij de parkeerplaats van ZVV aan de Molenweg en leidt de wandelaar langs het museum van Boer Kip, stadsboerderijen, door volkstuinen met boomgaarden en langs steenfabrieken in de uiterwaarden van de IJssel. Een gebied met een rijke historie en fraaie natuur waaronder de Oude IJsselarm met bijzondere vogels.

Folder en app

De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. De digitale folder met routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie kun je hier downloaden. Gedrukte folder zijn ook te koop bij lokale VVV’s, zie ook de verkooppunten op de website. En natuurlijk is de route met alle info ook te lopen via de Klompenpaden app.