Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Velddriel

Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Velddriel? Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Log dan in voor de digitale startavond op dinsdag 16 februari. De dorpsraad Velddriel, de gemeente Maasdriel en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De digitale startavond begint om 19.00 uur. Doet u mee? Het Klompenpad in Velddriel wordt het vierde Klompenpad in de gemeente Maasdriel naast Baanbrekerpad, Alemschepad en Zandslagenpad.

 

Online startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Tevens zijn de initiatiefnemers aanwezig, die eerder al met het idee kwamen voor een Klompenpad rondom Velddriel. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze digitale informatieavond? Dan kunt u zich aanmelden op de website van SLG. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maasdriel en de provincie Gelderland.