Engelenburgerpad is geopend!

Het Engelenburgerpad in Herwijnen is geopend! Een zonnige dag en een hoge opkomst zorgden zaterdag 14 september voor een heel gezellige sfeer.  Wethouder Rutger Stappershoef en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland onthulden het doek van het startpaneel bij startpunt Bakkerij Bakker. De vrijwilligers en meewerkende grondeigenaren werden bedankt voor hun inzet en medewerking en ontvingen het klompenpadenvogelhuisje met een Klompenpaden pin als blijk van waardering.

Daarna liepen de genodigden achter de muziekvereniging naar het terrein van kasteel Engelenburg, een van de bezienswaardigheden langs dit mooie Klompenpad. Daar werd de vlag gehesen en trad het mannenkoor uit Herwijnen op.

Kasteel Engelenburg
Tijdens het verkennen van de route, ontdekte de werkgroep de rijke historie van het dorp. Een van de bijzondere plekjes was het kasteelterrein van kasteel Engelenburg maar het oude pad was volledig overwoekerd. Er werden dorpswerkdagen georganiseerd om het terrein op te knappen. Nu is het kasteelterrein vrij toegankelijk, het Engelenburgerpad loopt langs het oude hek van kasteel Engelenburg over het binnenterrein heen.

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met de gemeente West Betuwe, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Herwijnen is het 115de Klompenpad.

Het Engelenburgerpad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente West Betuwe en de Nationale Postcode Loterij.

 

 

Gastenboek

  1. Wat een heerlijke wandeling! ik woon zelf sinds 3 jaar in Herwijnen. Wij wandelen regelmatig in de buurt maar zijn echt verrast door alle prachtige stukjes natuur die we nog nooit hebben gezien. Afwisselend en prima aangegeven, zeer de moeite waard!

  2. We hebben woe. 18/9 de Engelenburgroute gelopen. Erg leuke route; compliment !
    Helaas stonden er nog wel een paar routebordjes verkeerd. En last but not least: de route was nog niet te downloaden op de Klompenpad-app.
    Vraag: ligt dit aan mijn mobieltje of is deze route nog niet volledig beschikbaar op deze app?

Reageren is niet meer mogelijk.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.