Feestelijke opening negende Klompenpad in gemeente Apeldoorn

Op vrijdag 4 oktober vindt in Beekbergen de feestelijke opening plaats van het Bekbergerpad, alweer het negende Klompenpad in de gemeente Apeldoorn. Bekbergerpad is een rondwandeling van dertien kilometer door een beekdal, langs enken en oeroude bossen in het mooie buitengebied van Beekbergen. De opening vindt plaats om 16.00 uur bij het startpunt de Ruitersmolen aan de Tullekensmolenweg 47 in Beekbergen. Wethouder Mark Sandmann van de gemeente Apeldoorn en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Harmonieorkest klein PJB geeft een optreden. Na de onthulling van het startpaneel is er een wandeling over een deel van het Klompenpad.

Klompenpaden in de gemeente Apeldoorn

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met Dorpsbelang Beekbergen-Lieren, vrijwilligers, de gemeente Apeldoorn, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Apeldoorn is het 116de Klompenpad. Bekbergerpad sluit aan op het Albapad in Oosterhuizen en het Ugcheler Markepad in Ugchelen. In de gemeente Apeldoorn liggen verder het Kopermolenpad in Wenum Wiesel, het Loenense Enkenpad in Loenen, het Holhorsterpad in Beemte Broekland, het Uddelermeerpad in Uddel, het Plaggenstekerspad in Hoenderloo, Klarenbeeksepad in Klarenbeek. Het Bekbergerpad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe, Dorpsraad Beekbergen-Lieren en de Nationale Postcode Loterij.

Groene klompjes

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij Primera De Damper en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 4 oktober ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!