Bekbergerpad is geopend!

Op vrijdag 4 oktober 2019 werd het Bekbergerpad in Beekbergen geopend. De gezellige opening vond plaats in de Ruitersmolen, tevens startpunt van het nieuwe Klompenpad. Met toespraken van wethouder Sandmann en directeur-bestuurder Vriend van SLG waarbij vrijwilligers en meewerkende grondeigenaren werden bedankt voor hun inzet en medewerking. Zij ontvingen een vogelhuisje in de vorm van een klomp en een Klompenpaden pin. Harmonieorkest (klein) Prinses Juliana Beekbergen gaf een optreden en natuurlijk was er een klompenpadgebakje en een drankje.

 

Groene klompjes

Bekbergerpad is dertien kilometer lang en voert langs enken, oude bosgebieden en rustieke locaties. U kunt de route ook verkorten. Het Bekbergerpad is gemarkeerd met groene klompjes en kan in twee richtingen worden gelopen. Ze sluit aan op het Albapad in Oosterhuizen en het Ugcheler Markepad in Ugchelen. Brochures zijn te koop bij Primera De Damper in Beekbergen en bij de VVV’s in de regio.

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met Dorpsbelang Beekbergen-Lieren, vrijwilligers, de gemeente Apeldoorn, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het negende Klompenpad in de gemeente Apeldoorn is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe, Dorpsraad Beekbergen-Lieren en de Nationale Postcode Loterij.