Heropening Pelserpad tijdens Voorjaarsdag Horst & Telgt

Tijdens de Voorjaarsdag op zaterdag 25 maart  wordt Klompenpad Pelserpad om 14.00 uur officieel heropend door wethouder Jan van den Bosch. Het Klompenpad dat 6 jaar terug in gebruik is genomen is namelijk vernieuwd en nóg mooier geworden dan dat het al was. Ineke Jonker, coördinator van de naloopgroep Klompenpad, vertelt: “Het gedeelte dat liep vanaf buurthuis Ons Huis aan de Zeeweg naar de Schaapsdijk is eruit gehaald. Liefhebbers kunnen nu hun tocht ter hoogte van Buiten & Binnengoed vervolgen door de landerijen van 5 landeigenaren. Wat ook leuk is voor de buurtbewoners zelf. Vanuit Telgt kun je nu nu binnendoor een visje halen bij Palingrokerij De Groot.”

Grensbruggetje

Bijzonder is dat de Horsterbeek het nieuwe gedeelte domineert. Ook passeren de Klompenpad-liefhebbers een grensbruggetje dat de scheiding tussen Horst en Telgt markeert. Ineke: “Het is een gebied waar eigenlijk nooit iemand kwam, daarom zijn we ook zo blij met de toestemming van de landeigenaren.” Ook heeft het Pelserpad een verlenger van 3,5 km gekregen over landgoed ’s Heeren Loo. Aanleiding hiervoor was het jubileum van 125 jaar ’s Heeren Loo, van Johanniterklooster tot (zorg)landgoed. Speciaal voor dit jubileum is er een audiotour (beschikbaar via de app BeleefRoutes) ontwikkeld over dit bijzondere park in Ermelo, die ook als losse route gewandeld kan worden. Startpunt van de wandeling en tevens opstappunt van het Pelserpad is het theehuis naast de kerk. Via Google Play en de App Store is de app van Klompenpad Pelserpad gratis te downloaden. Met duidelijke routenavigatie, extra filmpjes, horeca en achtergrondinformatie. Zie ook klompenpaden.nl/Pelserpad voor de routebeschrijving.

Voorjaarsdag

De opening van het vernieuwde Klompenpad is onderdeel van de Voorjaarsdag  die buurtschap Horst & Telgt houdt op zaterdag 25 maart, van 9.00 – 16.00 uur. Heel Ermelo loopt die dag uit, althans dat is de bedoeling van de organisatoren: de buurtvereniging Horst en Telgt, ondernemers, de gemeente Ermelo en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Tijdens de Voorjaarsdag kunt u onder begeleiding een deel van het Klompenpad lopen. U kunt kiezen uit vier wandelingen, elk vanuit een andere invalshoek. Daarnaast kunt u kosteloos deelnemen aan een laagdrempelige en inspirerende lezing van Stichting Landschapsbeheer Gelderland over erfonderhoud. Hoe en wanneer moet je fruitbomen snoeien? En hoe zat het alweer met bemesting? Naast informatie is er volop ruimte voor vragen. Bekijk hier het hele programma.