Heropening vernieuwd Meulunterenpad

Op vrijdag 10 maart vindt de heropening plaats van het Meulunterenpad in de gemeente Ede. Dit Klompenpad is in 2007 geopend en kon nu op suggestie van wandelaars flink verbeterd worden. De oorspronkelijke verlenger, die het meest werd gewaardeerd, is nu de hoofdroute geworden. Het Meuleunterenpad is een rondwandeling van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Lunteren. Wandelen over oude zandpaden, langs bossen en akkers op de flanken van de Veluwe. De heropening vindt plaats om 14.00 uur bij het startpunt Eethuys/Hotel De Wormshoef aan de Dorpsstraat 192 in Lunteren. Wethouder Willemien Vreugdenhil onthult het nieuwe startpaneel. Na de onthulling van het startpaneel is er een gezellig koffiemoment met de vrijwilligers van het Meulunterenpad.

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met vrijwilligers, gemeente Ede, Geldersch Landschap & Kasteelen, Stichting Het Lunterensche Buurtbosch en lokale grondeigenaren is deze vernieuwde route tot stand gekomen. Het Meulunterenpad sluit nu aan op het Valkschepad, het Doesburgermolenpad en het Nederwoudsepad. Dit Klompenpad is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Ede en de Nationale Postcode Loterij.

Bewegwijzering

De vernieuwde brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt Eethuys/Hotel De Wormshoef en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. De nieuwe route is vanaf 9 maart beschikbaar.