Opening Benedeneindsepad 12 juli

Vrijwilligers, gemeente Oudewater, Montfoort en Lopik en Landschap Erfgoed Utrecht nodigen u uit voor de opening van het Benedeneindsepad.

Datum: vrijdag 12 juli
Locatie: Pannenkoekenhuis Midden Op ’t Landt, Benedeneind Noordzijde 430a, Benschop
Tijd: 15.30 uur tot 17.30 uur

Programma
15.30 – 16.00 uur
Inloop met koffie en lekkers

16.00 – 16.15 uur
Toespraak door Ivo Brautigam (directeur Landschap Erfgoed Utrecht), Pieter Verhoeve (voorzitter platform De Utrechtse Waarden) en Laurens De Graaf (burgemeester gemeente Lopik).

16.15 – 16.20 uur
Openingshandeling door de burgemeester samen met de kinderen

16.20 – 17.00 uur
Wandeling met de polderprof naar het trekpontje

17.00 – 17.30 uur
Drankje en hapje

Aanmelden
Graag aanmelden in verband met catering per mail via w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl.

Benedeneindsepad: een route voor volwassenen en Kids
Het Benedeneindsepad is het 113ste Klompenpad. Deze wandeling leidt u door een waterrijk natuurgebied met veel soorten vogels en een eeuwenoud cultuurhistorisch agrarisch landschap. Dit Klompenpad is eveneens een Klompenpad Kids met speelaanleidingen langs de route. De kinderbrochure is na de opening te downloaden via onze website.

Klompenpaden
Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Het Benedeneindsepad is tot stand gekomen onder coördinatie van Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met diverse particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer, vele vrijwilligers, de gemeente Lopik, Montfoort en Oudewater en andere partijen uit de streek.

Gastenboek

 1. Zondag de 25e augustus hebben mijn partner en ik dit nieuwe Klompenpad gelopen. Het was warm, maar dankzij wat wind nog goed te doen.
  Heerlijk rustig, ook wij kwamen weinig wandelaars tegen. Wel veel meerkoeten, eenden, erg veel ganzen en kleine kikkers. Misschien stond de wind goed, maar we hoorden ook geen verkeer – heel rustgevend.
  Het waterrijke natuurgebied is een aanrader voor vogelspotters. Helaas had ik de verrekijker niet meegenomen. Meer dan 80% onverharde wegen / paadjes, Klompenpadwaardig dus – aanrader !
  En de 9 km is een mooie wandeling van een paar uur op een weekenddag. Na zo’n tocht(je) smaakt een pannenkoek erg lekker :-).

 2. Vandaag deze route gelopen door een fijn natuurgebied vol vogels: ook een lepelaar gespot! Dat was een cadeautje?. Weinig asfalt, dus een mooie nieuwkomer voor de klompenpaden.

 3. vanmiddag zaterdag rond 14.30 gewandeld het grootste gedeeld kwam ik weging wandellaars tegen dank aan alle
  vrijwilligers en provincieraden gemeente besturen en de mensen van de bewijzering uitstekend hoor heel goed gepeild ook pontje was goed in beweging te krijgen het pad zelf is een verrijking van natuur en alles wat leeft je voelt dat het niet alleen door mensen handen is aangelegd de Schepping heeft ook zij werk gedaan wat een variatie ik heb ontzettend genoten van al dat moois bedankt burgers ,boeren en besturen top

  groet Hennie

 4. Hallo Serge,
  Het was een gezellige dag, 2 juli j.l. Ik ben 12 juli van de partij. H.gr. Reiny Reijmerink

 5. Graag kom ik naar de opening. Heel bijzonder dit soort mooie paden in je eigen woonomgeving

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.