Opening Eekterpad in Oosterwolde op 12 juli

Op vrijdag 12 juli vindt ook de feestelijke opening plaats van het Eekterpad, een rondwandeling van negen kilometer door het mooie buitengebied van Oosterwolde. Wandelen over kerkenpaden, zandgronden, een landgoed en langs zeepolders. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Theeschenkerij Boerengoed aan de Eekterweg 34 in Oosterwolde. Wethouder Bob Bergkamp en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland zijn hierbij aanwezig. Onder begeleiding van gebiedskenner Albert Steert is er een wandeling naar het startpaneel bij de Pniëlkerk in Oosterwolde. Na de onthulling van het startpaneel wandelen we terug naar Boerengoed. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

U kunt parkeren (beperkt) op terrein Theeschenkerij Boerengoed en op parkeerterrein van begraafplaats de Korenberg, Oostendorperstraatweg 55 in Oosterwolde (5 minuten lopen). Gelieve niet langs de weg te parkeren.

Derde Klompenpad in gemeente Oldebroek

Het Eekterpad is naast het in april geopende Wiseperpad in Wezep en het Vreepad in Oldebroek het derde Klompenpad in de gemeente Oldebroek en sluit aan op het Vreepad. Eekterpad is het 114de Klompenpad. Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Oldebroek en grondeigenaren is deze route tot stand gekomen. Het Eekterpad is mede gefinancierd door de gemeente Oldebroek, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij Theeschenkerij Boerengoed, boerderij op ’t Schroat en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Dit is met borden aangegeven. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de daar heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 12 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app.