Ynenpad is het nieuwe Klompenpad in Neerijnen en Opijnen

Naast het Dikke Torenpad is er nog een nieuw Klompenpad in de gemeente West Betuwe: het Ynenpad. Een mooie wandeling van veertien kilometer door het afwisselende landschap rond Neerijnen en Opijnen over oude dijken, langs eeuwenoude kastelen en door de uitgestrekte uiterwaarden. Dit Klompenpad is sinds 1 april open voor wandelaars. De officiële opening met vrijwilligers en grondeigenaren vindt op een later moment plaats. Ynenpad en Dikke Torenpad zijn via een overstaproute met elkaar verbonden.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van grondeigenaren, gemeente West Betuwe en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente West Betuwe en de Nationale Postcode Loterij.

Werkzaamheden aan de dijk

De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode bordjes. Vanwege werkzaamheden aan de Waaldijk de komende periode is de route tijdelijk gewijzigd. De gewijzigde route met kaart vind je op de website en in de Klompenpaden app. Op de website kun je ook een digitale brochure downloaden. Gedrukte brochures zijn te koop op zaterdagochtend in de Kasteeltuin, Van Pallandtweg 11 in Neerijnen en bij VVV’s in de regio.

Honden verboden

Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.