Feestelijke opening Posterpad: negende Klompenpad in gemeente Voorst

Zaterdag 22 april is de feestelijke opening van het Klompenpad Posterpad in Posterenk. Wethouder Bert Visser van de gemeente Voorst en Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Landschapsbeheer (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij de Wilpermolen, Molenallee 12, Posterenk, tevens startpunt van de route. Dweilorkest de Deventer Dweilers zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Mooi buitengebied van Posterenk

Het Posterpad is een rondwandeling van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Posterenk. De wandeling voert vanaf de Wilpermolen door weilanden, over de landgoederen Groot en Klein Noordijk, over schouwpaden langs de Fliert en rondom recreatiegebied Bussloo. Er is een overstaproute naar het Fliertpad. Het Posterpad is het 146ste Klompenpad en alweer het negende Klompenpad in de gemeente Voorst.

Klompenpadwerkgroep

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. De klompenpadwerkgroep kan nog extra vrijwilligers gebruiken. Heb je belangstelling hiervoor, meld je dan aan bij Dagmar Kroezen van SLG.

Financiers

Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Voorst, Posterenks Belang en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

Het Posterpad is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk vanaf 22 april voor een downloadbare folder of bekijk voor meer tips onze Facebookpagina.