Zomertip: klompenpadwandelingen met gids

Leuke zomertip. Wij zijn Heerde organiseert deze zomer klompenpadwandelingen met gids. Wilt u ook eens een Klompenpad ontdekken met klompenpadvrijwilligers? De vrijwilligers zorgen voor het onderhoud en beheren de paden. Onderweg komt u veel te weten over het pad en de omgeving. Na de wandeling kunt u genieten van een speciale klompenpadlunch.

De gemeente Heerde telt sinds juni 2018 vijf Klompenpaden. Deze paden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. De paden lopen langs de IJssel en over de Veluwe door de plaatsen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

Horsthoekerpad op 31 juli

De eerste klompenpadwandeling is het Horsthoekerpad op dinsdagmorgen 31 juli. Het Horsthoekerpad in Heerde kenmerkt zich door het afwisselende landschap rond buurtschap de Horsthoek met beken, houtwallen, bos en heide. Onderweg kunt u een kudde schapen tegenkomen op de heide. Het startpunt van deze wandeling is Brasserie Meet & Eat, Eperweg 55, Heerde. De wandeling is 15 km lang en duurt ongeveer 4 uur, we starten om 8:30 uur. We sluiten af met een lunch bij Brasserie Meet & Eat.

Elsvoorderpad op 7 augustus

De tweede klompenpadwandeling is op dinsdagmorgen 7 augustus. Het Elsvoorderpad loopt door Veessen en Vorchten over historische kerkenpaden, door weilanden en langs de oevers van de IJssel. Het startpunt is Restaurant De IJsselhoeve, IJsseldijk 42 in Veessen waar we eindigen voor de lunch. Dit is een wandeling van 11 km en duurt 3 uur, we starten om 8:30 uur.

Aanmelden

Op beide locaties kunt u parkeren en ze zijn te bereiken met openbaar vervoer. De eerste locatie aan de Eperweg ligt dichtbij het transferium dat te bereiken is met Syntus streekbus 202 en 203. Syntus buurtbus 502 rijdt door Veessen en heeft een halte op de IJsseldijk.
De kosten voor de wandeling met lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 40 en 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Ook voor vragen kunt u daar terecht.