Heuzesepad is geopend!

Op zaterdag 30 november 2019 werd het Heuzesepad in Opheusden geopend. De gezellige opening vond plaats in Recreatiepark de Markplas. Met toespraken van wethouder van Dijkhuizen en directeur-bestuurder Vriend van SLG waarbij vrijwilligers en meewerkende grondeigenaren werden bedankt voor hun inzet en medewerking. Zij ontvingen een vogelhuisje in de vorm van een klomp en een klompenpadenpin. Fanfare Kesteren gaf een optreden en natuurlijk was er een klompenpadgebakje en een drankje.

 

Wandelen langs rivieren en door uiterwaarden

Het Heuzesepad is een rondwandeling van elf kilometer langs rivieren, door uiterwaarden en het oeverwallenlandschap met eeuwenoude bomenteelt in het mooie buitengebied van Opheusden. Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Neder-Betuwe, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe is het 120ste Klompenpad (met de twee Utrechtse Klompenpad Kids erbij geteld). Het Heuzesepad sluit aan op het Marspad in Kesteren en het Nudepad in Wageningen. Het Heuzesepad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe, Combinatie Dijkverbetering HOP en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij het gemeentehuis van gemeente Neder-Betuwe, Primera en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranje klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is beschikbaar via de Klompenpaden app. Dus vanaf nu, rugzak op, klompen aan en gaan!