Heuzesepad wordt tweede Klompenpad in Neder-Betuwe

Op zaterdag 30 november vindt in Opheusden de feestelijke opening plaats van het Heuzesepad, het tweede Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Recreatiepark De Markplas, Markstraat 1 in Opheusden. Wethouder Herma van Dijkhuizen van de gemeente Neder-Betuwe en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Fanfare Kesteren geeft een optreden. Na de onthulling van het startpaneel is er een wandeling over een deel van het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden in de gemeente Neder-Betuwe

Het Heuzesepad is een rondwandeling van elf kilometer langs rivieren, door uiterwaarden en het oeverwallenlandschap met eeuwenoude bomenteelt in het mooie buitengebied van Opheusden. Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Neder-Betuwe, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe is het 120ste Klompenpad (met de twee Utrechtse Klompenpad Kids erbij geteld). Het Heuzesepad sluit aan op het Marspad in Kesteren en het Nudepad in Wageningen. Het Heuzesepad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe, Combinatie Dijkverbetering HOP en de Nationale Postcode Loterij.

Oranje klompjes

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij het gemeentehuis van gemeente Neder-Betuwe Primera en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranje klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 30 november ook beschikbaar via de Klompenpaden app.