Opening Hoeverveldpad in Putten

Op vrijdag 22 april vond de feestelijke opening plaats van het vierde Klompenpad in de gemeente Putten: het Hoeverveldpad. Het is een rondwandeling van 15 kilometer door het mooie buitengebied van de buurtschappen Hoef en Steenkamer. Wandelen over historische dijken en paden langs de voormalige Zuiderzee.

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren en gemeente Putten is deze route tot stand gekomen. Hoeverveldpad sluit aan op het Norderpad, het Oldenallerpad en het Huinerpad. Dit 86-ste Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, Regio Noord-Veluwe, de gemeente Putten, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt koffiehuis Het Station Putten en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranjebruine klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!