Zomerse IJsselkunst op Klompenpaden

IJsselkunst

De hele zomer kan je kunst tegenkomen tijdens het wandelen van een klompenpad dat langs de IJssel of door de IJsselvallei loopt!

 

Vorchtenaar Adrie Hottinga zag de afgelopen jaren veel veranderen in het landschap van Vorchten en Veessen en wilde dit vastleggen. Hij vond hierin een goede samenwerking met Kees Muizelaar die mens en landschap heel krachtig kan verstillen in zijn fotografie. Dit heeft geresulteerd in de mooie fotoserie “Achter de IJssel”.

 

Achter de IJssel

Het land is er leeg, maar niet verlaten. De mensen zijn er op zichzelf, maar verstoppen zich niet.
Het land achter de IJssel heeft zijn eigen wetten op het gebied van schoonheid en rust.

De omgeving

In de gemeente Heerde liggen, achter de IJsseldijk, de dorpjes Vorchten en Veessen. Vorchten telt 185 inwoners. Midden in het dorp staat de hervormde kerk, nog steeds een verbindende factor in de agrarische gemeenschap. Veessen telt 380 inwoners, met het buitengebied erbij 670. In Veessen staat een basisschool en er zijn drie winkeltjes. In het dorp zelf wonen van oudsher arbeiders die in de steenfabrieken werkten. In de zomer vaart er een pontje over de IJssel. Voor de jeugd die hier opgroeit is er niets, maar tegelijk juist heel veel, want met ruimte, vrijheid en creativiteit kun je je eindeloos vermaken op het platteland; je moet er alleen zelf wat van maken. Hier wonen doeners die de handen uit de mouwen steken.

Klompenpaden

De IJsselkunst is te zien is tijdens het wandelen van het Elsvoorderpad, Markluiderpad en Paddenpad.

Op de poster zie je een foto-expositie waaraan Adrie Hottinga en Kees Muizelaar hebben gewerkt.

Deze foto-expositie kom je tegen als je het Elsvoorderpad wandelt!