Nederrijnsepad is geopend!

Het ging vrijdag 13 maart net even iets anders dan bij een normale opening van een Klompenpad. Het koor werd helaas afgezet vanwege het coronavirus. In kleiner gezelschap ging de opening van het Nederrijnsepad ofwel het eerste Klompenpad XL door. De opening was bij het startpunt Manege de Fruithof. Daar hield voorzitter Kelvin Derksen van Dorpsraad Heteren namens de dorpsorganisaties een welkomstwoord. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de gemeente Overbetuwe verrichtte daarna mede namens de gemeenten Wageningen en Renkum de openingshandeling samen met Nelly Kalfs, hoofdingenieur-directeur Oost-Nederland Rijkswaterstaat en Arjan Vriend, directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

In eerste instantie was het goed weer maar bij de veerstoep sloeg het weer om. Het begon te waaien en te regenen. Hierdoor viel het optreden van Circus Klomp helaas een beetje in het water.

Dit Klompenpad is op initiatief van zes dorpsraden en dorpsplatforms aan beide zijden van de rivier (Heteren, Randwijk, Deil, Heveadorp, Doorwerth en Renkum) en de Agrarische Natuur Vereniging Lingestreek tot stand gekomen onder coördinatie van SLG en in samenwerking met vele vrijwilligers, diverse grondeigenaren, drie gemeenten (Overbetuwe, Wageningen en Renkum) en andere partijen uit de streek.

Het nieuwe Klompenpad combineert het Dorenweertsepad, het Hartensepad en het Wageningse Engpad en dankzij vijf opstappunten kan de wandelaar op diverse plekken beginnen. Het Nederrijnsepad is niet alleen interessant voor de wandelaar van lange afstanden want de route is via het Renkumse Veer, het Lexkesveer of de brug in te korten tot 7, 17 of 20 kilometer. Let op: het Drielse Veer vaart niet in het weekend tot 1 april. Tot 1 mei vaart het Renkumse Veer de gehele week niet.

De gemeente Overbetuwe financiert het Nederrijnsepad met bijdragen van Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Renkum en Wageningen.

Foto: Petra Scheutjens

Gastenboek

  1. Wat ontzettend leuk dit nieuwe pad. Samen met twee vriendinnen moeten we nog de laatste twee etappes van het Pieterpad afronden. Wanneer het Corona-virus het toelaat komen we daarna naar jullie. Waar kan ik de route verkrijgen? Groet Linda

Reageren is niet meer mogelijk.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.